Пожар на депонији Дубоко

Пожар на депонији Дубоко

Пожар на Депонији Дубоко последица вишегодишњег немара и погрешне кадровске политике

Пожар који је опет избио на депонији Дубоко, којим управља ЈП Дубоко чији је суоснивач град Ужице, настао је због немара услед неправилног селектовања отпада, а чије последице ће по локално становништво бити тек видљиве у данима пред нама.

Не само што су грађани Ужица који живе у близини депоније изложени отровним гасовима, већ постоји опасност и од загађења оближњих водотокова, као да грађанима Ужица није довољно еколошких проблема а посебно што се у зимском периоду суочавају са алармантним последицама аерозагађења.

Јавашлук који се тренутно дешава у ЈП Дубоко али и у другим ужичким јавним предузећима, последица је и катастрофалне кадровске политике коју спроводи руководство града Ужица, где се директори јавних предузећа бирају по партијској линији, без икаквих стручних знања и квалификација, потребних да би могли да управљају сложеним системом какав је јавно предузеће.

Када би се директори јавних предузећа бирали према компетентности, на основу јавног конкурса на коме би имали право да учествују равноправно сви грађани Ужица, онда би јавним предузећима у Ужицу управљали образовани и стручни професионалци који би и депонију Дубоко ставили у функцију због које је и настала.

Депонија Дубоко је основана са циљем да буде регионални центар за ефикасно управљање отпадом и рециклажу отпада, а нестручним радом је доведена на ниво најобичнијег сметлишта.

Ужичка акција и Ужичка одбрамбена лига позивају руководство града Ужица да сместа предузме мере у циљу санације депоније, те отклони све негативне последице које су настале по локално становништво. Након тога захтевамо да се утврди одговорност свих оних чијим су немаром  угрожени животи грађана Ужица, те њихову хитну смену!

Previous Трибина: Еколошка свест – едукација и активизам

Пратите нас на мрежама

Димитрија Туцовића 78
31000, Ужице

Пон – Пет: 08:00 – 16:00

Пријави се на њузлетер

Прати актуелности из Ужица и буди у корак са нашим акцијама.

УЖИЧКА АКЦИЈА © 2024. Сва права задржана