Ужице за Видића!

Ужице за Видића!

Чим је ,прослављени српски фудбалер, Немања Видић објавио своју званичну кандидатуру за председника Фудбалског савеза Србије, покрет Ужичка акција покренуо је прикупљање потписа подршке његовој кандидатури.

Ради подсећања јавности, место председника ФСС је било упражњено од марта 2021. када је дотадашњи председник, Славиша Кокеза, дао неопозиву оставку након навода да је повезан са једном организованом криминалном групом.

Иако је Фудбалски савез Србије остао без председника пар дана пред почетак квалификација за светско првенство, избори су одлагани све до марта ове године.

Легендарни капитен Манчестер Јунајтеда своју каријеру почео је у Слободи, у родном Ужицу. Потом је заиграо у црвено-белом дресу у ком је 2004. освојио дуплу круну. Онда је уследио милионски трансфер и одлазак у московски Спартак. Са Манчестером је три узастопна пута освајао првенство Енглеске. Своју професионалну фудбалску каријеру окончао је 2016. у Интеру. Видић је потом стекао тренерску ПРО лиценцу, а затим је уписао УЕФА Мастер курс који обучава бивше играче за рад са финансијама и маркетингом и признат је у свим европским државама као и у САЂу.

 

Приче о озбиљној намери Видића да преузме руковођење највеће спортске националне организације изазвале су врло позитивне реакције у великом делу јавности. Стекао се утисак да ће напокон завладати ред у ФСС-у, у области трансфера и да ће Савез коначно имати боља кадровска решења. 

Одједном се у фокусу нашао Бранислав Недимовић, бивши министар пољопривреде у Влади Србије и, како се спекулисало, кандидат за председника ФСС.  То се није десило, за председника ФСС се, поред Видића, кандидовао Драган Џајић. Иако је неспорно да је Џајић легенда српског фудбала, треба напоменути да се ради о човеку који је у озбиљним годинама, као и то да се против њега дуго година водио судски процес за учешће у малверзацијама око продаје фудбалера. Упркос свему овоме, Џјић је изгласан за председника, док је за заменика изабран управо Бранислав Недимовић.

Видић је нажалост повукао своју кандидатуру. Било је очигледно да је изложен огромном притиску. Притисци су долазили од самог државног врха. Могло се наслутити да власт неће допустити било какве реформе у Фудбалском савезу Србије, како не би изгубила монопол над свим што се дешава у фудбалу. Овим је српски фудбал пропустио јединствену прилику да се нешто значајно промени и да коначно оде даље од финансијских малверзација и лоших резултата.

Донекле је било очекивано да ће градска власт остати нема на дешавања око Видића и ФСС, јер углавном све ради по директивама из Београда или Прибоја, али је нешватљиво ћутање ФК Слобода из код је Видић почео своју спортску каријеру. Ни управа овог клуба, ни истакнути појединци нису пружили подршку свом суграђанину, чиме су показали да се очигледно плаше слободе.

Покрет Ужичка акција показао је да је свим срцем уз свог суграђанина и да је увек на правој страни!

Previous Трибина: Безбедност деце је одговорност свих нас!

Пратите нас на мрежама

Димитрија Туцовића 78
31000, Ужице

Пон – Пет: 08:00 – 16:00

Пријави се на њузлетер

Прати актуелности из Ужица и буди у корак са нашим акцијама.

УЖИЧКА АКЦИЈА © 2024. Сва права задржана